Veganski recept: hleb sa heljdinim brašnom i semenkama

Da li ima nešto lepše nego kad nam dom zamiriše na pečeni hleb? Ima, kad miriše hleb od heljde...

Sastojci:

  • 250 g ražanog ili speltinog brašna
  • 250 g heljdinog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • po želji semenke suncokreta, lana, susama
  • 500 ml mlake vode
  • morska so

Priprema:

Pomešati suve sastojke, dodati ulje i vodu. Vodu postepeno dodavati vodeći računa da testo ne bude previše meko. Ponekad je potrebno manje vode, jer sve zavisi od kvaliteta brašna. Formirati željeni oblik, ostaviti da odstoji oko pola sata a zatim staviti da se peče. Hleb staviti u predhodno zagrejanu rernu i peći na 180C 45 min.

Izvor: Zdrava hrana

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.