Veganska poslastica: recept za čokoladna jaja sa avokadom i bademom

Ova veganska čokoladna jaja su veomo neobična ne samo po obliku, već i po specifičnom neodoljivom ukusu!

Sastojci:

  • 150 g tamne čokolade
  • oko 120 g zrelog avokada
  • oko 50 g oguljenih badema
  • 30 g sitno naseckanih badema

Priprema:

Čokoladu rastopite na pari. Za to vreme avokado prerežite, uklonite košticu i koru pa ga zgnječite viljuškom. Rastopljenu čokoladu smaknite s pare i u nju umešajte avokado. Dobro promešajte kako biste dobili potpuno glatku smesu. Ostavite je u frižideru oko 20 minuta kako bi se malo stvrdnula - proveravajte tokom hlađenja da se ne bi previše stvrdnula jer je tada nećete moći da oblikujete. Uzimajte po kašiku smese, od nje oblikujte kuglicu, malo je spljoštite i u sredinu stavite badem. Stisnite pa od kuglice oblikujte jaje i uvaljajte u naseckane bademe. Do posluživanja držite u fižideru.

veganska_poslastica_recept_za_cokoladna_jaja_sa_avokadom_i_bademom_1

Izvor: Sensa klub

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.