Obojeni ili sirovi: vaš najbolji vodič kroz smeđe šećere

Koji smeđi šećer da kupimo, koji je što manje prerađen i zdraviji?

Među toliko vrsta smeđeg šećera - koji odabrati? Sirovi, obojen melasom? Koji je najprirodniji i najkvalitetniji? Koji ima najviše vitamina i minerala? Rapadura, muscovado, demerara, turbinado, jaggery...?

Više: Kako da zamenimo beli šećer?

Znamo svi odavno da je beli šećer vrlo loš za nas. On čak često nije ni vegetarijanski proizvod jer se kod izbeljivanja koriste derivati životinjskih kostiju? U nekim fabrikama je ta praksa tek nedavno ukinuta.

Više: Post od šećera: da li treba izbegavati zamene za šećer

Ni smeđi šećer nije u svemu zdraviji od belog (kalorije su kalorije), ali često ne želimo ni teksturu ili specifični ukus zaslađivača od agave, stevije, pirinča i sličnih zdravijih zamena.

I zato je često pitanje - koji smeđi šećer da kupimo, koji je što manje prerađen i zdraviji?

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.