Umereno sa zelenim čajem

Blagodeti čarobnog napitka svima su poznati, ali malo ko zna da ovaj čaj može da oslabi dejstvo lekova za pritisak i da je potrebno povesti računa o dozi koju uzimate...

Zeleni čaj koji se vekovima koristi kao lek i koji je hvaljen da snižava krvi pritisak, čisti organizam i preporučuje se posebno svima koji imaju problem sa nadimanjem, prema najnovijoj studiji može da oslabi delovanje lekova za pritisak.

Japanski istraživači sa Medicinskog fakulteta univerziteta u Fukušimi sproveli su istraživanje u kojem su ispitanici pili redovno po dve šolje zelenog čaja dnevno.
Prema njihovim nalazima, objavljenim 13. januara 2014. godine u časopisu Klinička farmakologija i terapije, koncentracija lekova za sniženje pritiska smanjivala se i za dve trećine zbog uticaja zelenog čaja.

"Pacijenti koji primaju terapiju zbog visokog pritiska treba da budu oprezni jer se čini da baš zeleni čaj smanjuje sposobnost organizma da apsorbuje lekove i prenese ih u krvotok", objasnio je dr Greg Fonarou iz Američkog udruženja za zaštitu zdravlja srca.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.