Ultra tanki, hrskavi kolačići od đumbira: jednostavan kolač koji može svako da napravi (+RECEPT)

Ovi tanki, hrskavi đumbir kolačići tope se u ustima a gosti će ih obožavati.

Hrskavi kolač od đumbira mogu da jedu sve generacije.

Mindfulness u praksi: vežba sa suvim grožđem za vitko telo i uživanje u hrani

Sastojci:

  • 230 g neslanog putera
  • 1 1/4 šolja + 2 supene kašike kristal šećera
  • 1/2 supene kašike ekstrakta vanile
  • 2 manja jajeta
  • 1/3 šolje melase
  • 3 šolje višenamenskog brašna
  • 2 1/2 supene kašike praška za pecivo
  • 1/2 supene kašike soli
  • 2 supene kašike cimeta
  • 2 1/2 supene kašike mlevenog đumbira
  • 1/8 supene kašike fino mlevenog crnog bibera

Priprema:

1. Izlupajte puter, dodajte šećer, vanilu, jaja i melasu.
Puter lupajte dok ne postane mek a zatim dodajte šećer i lupajte dok smesa ne postane lagana. Potom dodajte ekstrakt vanile i jaja i lupajte dok sve ne postane paperjasto. Dodajte melasu i dodatno sve izlupajte da se dobro izmeša.

2. Umutite zajedno suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, so, cimet, mleveni đumbir, fino mleveni crni biber) u činiji.

3. Spojte sve prethodno navedene sastojke i mešajte dok se ne sjedine.

4. Smesu ubacite u tepsiju i zamrznite. Na tepsiju prethodno stavite pek papir kako se smesa ne bi zalepila. Papir možete ostaviti da viri izvan tepsije. Ubacite smesu od dobijenog testa u tepsiju a potom prekrijte papirom koji viri. Ostavite testo da se zamrzne kako bi postalo čvrsto. Najbolje je da ostavite tepsiju u zamrzivaču preko noći.

5. Odmotajte testo koje je prethodno bilo uvijeno u tepsiji i izvadite ga. Isecite tanke kriške od smrznutog testa.

6. Posložite isečene kriške testa na papir za pečenje tako da ostavite malo razmaka između i pecite na 7-12 minuta na 180°C dok ivice testa ne potamne, u zavisnosti koliko tanko ste isekli testo.

7. Izvadite kolač iz rerne i pustite da se prohladi pre nego što poslužite.

Prevela i prilagodila: Lena Sudar

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.