Recept za zdravu i ukusnu supu od paškanata: daje energiju i neverovatno uživanje u harmoniji ukusa

Tokom hladnih dana, supa od paškanata u koju možete dodati jabuku i orahe daće vam neophodnu energiju.

Kada temperature postaju sve niže, ništa ne može tako prijatno da nas ugreje kao činija supe, naročito ako je obogaćena začinskim aromama koje zrače toplinom. Isprobajte ukusnu supu i začinite hladni dan.

Sastojci:

  • 700 g paškanata (4 - 5 komada)
  • 1 jabuka Granny Smith
  • 1 praziluk (samo beli deo)
  • 2 kašike ekstra devičanskoga maslinovog ulja
  • po prstohvat mlevenoga kardamoma, korijandera i kumina
  • 200 ml pavlake za kuvanje ili pirinčane pavlake
  • so i sveže mleven biber
Hleb koji se peče u tiganju: recept za integralni libanski hlebHleb koji se peče u tiganju: recept za integralni libanski hlebLibanski integralni hleb - omiljen je zbog vazdušastog"džepa" koji možete napuniti omiljenim namazima!

Za posluživanje:

  • 100 g sira sa plemenitom plesni
  • 50 g naseckanih oraha
  • šaka svežih listića potočarke

Priprema:

Paškanat očistite, a jabuku oljuštite, pa oboje nasecite na kockice. Praziluk dobro operite i nasecite na tanke kolutiće. U loncu zagrejte ulje, te na njemu 5 minuta barite praziluk. Dodajte paštrnjak i jabuku, pospite ih začinima i barite još 5 minuta. Ulijte litar tople vode, blago posolite i kuvajte dok lagano ne proključa, a potom smanjite vatru, poklopite i kuvajte još 20 minuta. Sklonite s vatre i izmiksujte štapnim mikserom. Ulijte pavlaku i dodajte soli i bibera prema ukusu. Nakratko vratite na vatru da se supa ponovo zagreje. Ulijte u činijice, pa u svaku stavite malo mrvljenog sira s plemenitom plesni i pospite naseckanim orasima i listićima potočarke.

Izvor: Lovesensa

Patricija Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.