Tvrtkova gozba

Žitarice, povrće, klice i začini mogu imati raskošno i primamljivo lice. Isprobajte recepte veganskog kuvara Tvrtka Šakote.

Vodeći zagrebački kuvar prirodne, veganske kuhinje Tvrtko Šakota iz restorana Nova u svom kuvaru "Preporuka chefa" razbio je sve predrasude o makrobiotičkoj ishrani. Žitarice, povrće, klice i začini dobili su novo raskošno i primamljivo lice. Isprobajte njegove recepte i uložite u svoje zdravlje.

Rižoto sa spanaćem i lakim sirom od soje labnehom

 

RIŽOTO
200 g pirinča arborio ili carnarolo
1 crveni luk, sitno nasečen
600 g spanaća
3 čena belog luka, sitno iseckana

1 sojina pavlaka (gušća)
6 kašika maslinovog ulja
1 l bujona od povrća
2 dl belog vina
so i biber (po želji)

Na 3 kašike maslinovog ulja dinstajte luk 7-8 minuta. Stavite ga sa strane. Zagrejte 3 kašike maslinovog ulja i na laganoj vatri nekoliko minuta pržite pirinač i sitno iseckani beli luk, odnosno pržite ga dok se ne zacakli. Umešajte luk pa dodajte belo vino. Mešajte dok ne ispari.

U međuvremenu zagrejte vodu i posolite kad prokuva. Kuvajte 400 g spanaća 2 minuta, pa ga ohladite u ledenoj vodi i procedite. Polovinu spanaća naseckajte, a drugu polovinu u blenderu izmiksujte s pavlakom.

Kad vino ispari, dodajte izmiksan krem sa spanaćem i mešajte dok tečnost ne ispari. Po želji posolite. Zatim dolivajte zagrejani bujon, kutlaču po kutlaču, pa kuvajte 20 minuta.

Sa strane u woku kratko dinstajte preostalih 200 g spanaća na jednoj kašiki maslinovog ulja, samo da opusti pa posolite po želji.

LABNEH
3 dl domaćeg jogurta od soje
1/2 kašičice soli
Pomešajte so i jogurt, stavite u tanku gazu pa u cediljku. Ostavite ga tako 12 sati i jogurt će se pretvoriti u kremasti sir.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.