Trikovi za savršeno kestenje: kako pravilno izabrati, ispeći i oljuštiti kesten

Ako se odlučite za kuvanje u loncu tada plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitnije kestenje se kuva oko pola sata, a krupnije do sat vremena.

Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Takođe, trebalo bi da budu suvi i teški. 

Sledeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuvani ili pečeni. Postoji nekoliko načina pripreme

Na šporetu 

Ako se odlučite za pečenje na šporetu, tada bi bilo dobro da nabavite tiganj sa rupicama, ali ako je nemate, poslužiće i klasičan. Najpre im zarežite koru u obliku krstića, a nakon stavljanja u tiganj pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.