Specijalitet od povrća iz Provanse: recept za ratatuj (POSNO)

Poznati provansalski specijalitet od povrća možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao glavno jelo. Možete ga pripremiti i dan ranije, jer prožimanjem sastojaka nakon što odstoji, postaje još ukusniji.

Sastojci:

  • 250g tikvica
  • 500g plavog patlidžana
  • 200g crvene paprike
  • 200g zelene paprike
  • 200g žute paprike
  • 150g luka
  • 2 čena belog luka
  • 550g paradajza
  • maslinovo ulje
  • svež bosiljak (po želji)

Priprema:

Tikvice i patlidžan iseći na krupnije komade, utrljati so i ostaviti pola sata da odstoji. Kasnije isprati vodom i prosušiti ubrusom. Paprike iseći na krupnije komade. Prodinstati beli i crni luk zajedno u većoj šerpi.

Dodati povrće sledećim redom: paprike, patlidžan, tikvice i na kraju paradajz. Kuvati svako povrće dok ne omekša, pre nego što dodamo naredno. Kuvati na tihoj vatri. Treba da pustite da ispari višak tečnosti tako da jelo bude gusto. Dodati na kraju začine: so, biber, bosiljak.

Izvor: Zdrava hrana

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.