Smanjuju rizik od bolesti: 5 razloga da ove jeseni jedete kruške

Postoje brojni razlozi zbog kojih nikako ne bi trebalo da zanemarujete kruške. U nastavku donosimo samo neke od njih!

Jabuke i bundeve nekako su glavne zvezde svake jeseni, pa vrlo često potpuno zaboravljamo na kruške…

Iako možda nisu najpopularnija jesenja namirnica, postoje brojni razlozi zbog kojih nikako ne bi trebalo da zanemarujete kruške. U nastavku donosimo samo neke od njih.

Kruške su superhrana

Kruške nisu samo sočne i ukusne, već su i jedna od najzdravijih jesenjih namirnica. Brojna istraživanja povezuju kruške sa smanjenjem rizika od oboljenja kao što su rak, dijabetes tipa 2 kao i raznih srčanih oboljenja. Nemojte ih guliti budući da se većina nutrijenata nalazi u njihovoj kori!

Postoje stotine raznih ukusa

Verovali ili ne, postoji nešto više od 3.000 različitih vrsta kruški, a svaka od njih ima svoj poseban ukus. Možete da odaberete slatke, sočne ili hrskave kruške, a pre nego što pronađete svoju omiljenu vrstu svakako ih najpre isprobajte što više.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.