Salata od kinoe i tofu sira

Za kuvanje kinoe nije vam potrebno više od desetak minuta.

  • 1/2 šoljice (85 g) kvinoje, oprane i proceđene
  • 1/2 šoljice (80 g) kukuruza
  • 1 ½ šoljica (360 ml) izvorske vode
  • prstohvat morske soli
  • 1/4 šoljice (30 g) tikvica, isečenih na kockice
  • 100 g zgnječenog tofu sira
  • 1/3 šoljice (80 g) hijiki alge s korenom celera i šargarepom
  • 2 šoljice (30 g) mešane salate
  • 1/4 šoljice (45 g) paradajza, isečenog na kockice
  • kašika balsamica sirćeta

Kinou, kukuruz, vodu i so stavite u šerpu i zakuvajte na vatri srednje do najveće jačine. Zatim smanjite vatru na srednju jačinu, pa dodajte tikvice, poklopite i kuvajte dok povrće ne upije svu vodu, približno 10 minuta.

Pripremite sir of tofua. Izvadite ga iz frižidera, očistite i presecite napola. Jednu polovinu ostavite za užinu. Tofu stavite u malu činiju, pa zgnječite.

Pomešajte zgnječeni sir od tofua i ostatak hijiki algi s korenom celera i šargarepom.
Mešavinu kinoe stavite na dva tanjira. Na nju stavite sastojke iz prethodnih koraka i na sam vrh dodajte šoljicu (15 g) mešane salate. Jelo ukrasite kockicama paradajza i pospite ih balsamica sirćetom.

Mayumi Nishimura je učiteljica makrobiotike i bivša glavna učiteljica kuvanja na Kushi Institutu u Bostonu, koji nosi ime osnivača makrobiotike. Kuvar zdrave hrane pod naslovom "Mayumina kuhinja" izdala je Planetopija.

Mayumi Nishimura

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.