Ručak prepun opojnih mirisa i božanstvenog ukusa: ovakvu krem čorbu još niste probali (RECEPT)

Savršen jesenji ručak prepun divnih ukusa i hranljivih namirnica!

Recept za kremastu supu od kestena - priprema se oko pola sata!

Sastojci:

  • 200 grama pečenih kestena (može i kuvani ili nezaslađeni pire)
  • 200 grama pečuraka
  • maslac od oraha
  • 1 manja glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 dcl bujona
  • 4 dcl vode
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • so
  • mleveni biber
  • timijan
  • malo maslinovog ulja
Ruski hleb od integralnog brašna heljde i raži sa suvim šljivamaRuski hleb od integralnog brašna heljde i raži sa suvim šljivamaProbajte lekovitu kombinaciju heljdinog i ražanog brašna, uz dodatak suvih šljiva, golice i suncokreta...

Priprema:

Luk iseckajte sitno pa stavite na malo maslinovog ulja.Dinstajte pa kasnije dodajte sitno seckan beli luk.Podlite s malo vode, čisto da se ne zalepite za dno posude.Dodajte maslac od oraha (ako ga nemate dodajte šaku sitno seckanih oraha.Miešajte i dodajte malo vode.Dodati pečurke i dinstajte 10-ak minuta ujedno dodajući sve začine.Dodajte i kestenje i bujon.Nemojte odmah da dodate previše vode nego da se sve najpre “na gusto dinsta”.

Dodajte vodu i do kraja bujon i kuvajte još 15 minuta.Završite tako što ćete sve izblendati u blenderu ili štapnim mikserom pa vratite na vatru i kada prokuva završiti vrhnjem za kuhanje da razblaži okuse.Dodajte više ili manje pavlake za kuvanje.Dodajte so i biber prema želji i poslužite toplo uz kockice prepečenog hleba, još timijana i malo kisele pavlake ili  pavlake za kuvanje.Gustinu možete regulisati količinom vode, bujona i pavlake za kuvanje, a začine prema svojoj želji. 

Izvor: Stil/Gastro.24.Hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.