Recept za zdravu zimnicu od kupusa i rotkvica: savršeno za zdravlje creva - bez kuvanja, bez šećera, bez hemikalija

Kupus salata sa rotkvicama - zimnica koja podstiče zdravlje creva! Recept je vrlo jednostavan...

Ovu salatu zimnicu spremićete najduže za 30 minuta, a zbog svog vitaminskog i probiotičkog sastava savršeno deluje na mikrofloru creva, piše Lovesensa.

Predstavljamo vam recept za kupus zimnicu koju do sada niste probali. Ima dobru ph vrednost, brojne vitamine, enzime i minerali i odlična je za jačanje imunog sistema.

Spremanje zimnice: kako spremiti hranu za zimu na zdrav načinSpremanje zimnice: kako spremiti hranu za zimu na zdrav načinZa održavanje zimnice, često se koriste sastojci koji štete našem organizmu. Ali postoje alternetive za podjednako ukusne…

Sastojci:

  • 1 kupus srednje veličine, sitno iseckan
  • 6 rotkvica, iseckanih na sitne kolutove
  • 4 veće šolje vode
  • 1/2 srednjeg korena đumbira, izrendanog
  • 2 kašike morske soli

Priprema:

Iseckajte kupus na sitno, kao za salatu i pomešajte ga sa rotkvicama koje ste iseckali na kolutove. Mešajte drvenom kašikom i ostavite da smesa odstoji nekoliko minuta, a zatim u smesu dodajte rendani đumbir.

Od ove količine trebalo bi da možete napuniti oko 5 teglu od 1 litar. Sipajte smesu u čiste i sterilisane tegle, ali tako da 2/3 tegle ostane prazno kako biste imali prostora za vodu. U 4 šolje vode sipajte 2 kašike morske soli i mešajte dok se so ne sjedini sa vodom.

Zimnica bez konzervansa: sušeni paradajz u maslinovom ulju (RECEPT)Zimnica bez konzervansa: sušeni paradajz u maslinovom ulju (RECEPT)Šljivar, cherry ili pelat! Za ukusna jela s povrćem i italijanske specijalitete tokom zime koristite sušeni paradajz u maslinovom…

Dolijte slanu vodu u svaku teglu do vrha. Ukoliko ostane prostora u tegli, pipunite ga sa seckanim liskama kupusa.

Dobro zatvorite tegle, obmotajte ih peškirom i ostavite ih da oko 7 dana odstoje na tamnom mestu sa sobnom temperaturom. Ako prinmetite da je smesa u teglama nabubrela, to je znak da je dobar probiotički proces.

Posle 7 dana premestite tegle u frižider, to će usporiti proces fermentacije. Posle 2 dana možete konzumirati probiotičku salata-zimnicu uz omiljena jela.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.