Recept za zdravu poslasticu: kako napraviti kandirani đumbir bez šećera (POSNO)
Kandirani đumbir možete jeste kao zdravu grickalicu ili ga možete koristiti kao sastojak za pravljenje slatkiša.

Sastojci:
- 500 grama đumbira
- 500 grama meda
- pola litra vode (filtrirane, po mogućstvu)
Priprema:
Operite đumbir i oljuštite ga ako želite (mnogi ne ljušte već samo dobro oribaju četkicom za povrće). Isecite đumbir, stavite u šerpu i prelijte vodom i medom. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da polako vri poklopljeno oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i ostavite na tihoj vatri da vri još oko pola sata, odnosno dok đumbir ne bude dovoljno mek da možete da ga probodete viljuškom. Takođe, sirup bi trebalo da uvri za polovinu.
Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Procedite i sačekajte da otkaplje. Rasporedite đumbir po plehu ili žici preko koje stavite pek-papir. Ostavite da se suši oko 12 časova. Kandirani đumbir čuvajte u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi.
Izvor: Lovesensa
Ostali članci
-
RECEPT ZA UKUSAN KOKOS KOLAČ KOJI SE NE PEČE:…
Ukusan kokos rolat koji lako možete napraviti! Ako ste ljubitelj kokosa…
-
RECEPT ZA DORUČAK PUN PROTEINA, VITAMINA I…
Recept za ovsenu kašu koja pomaže da smršate - sadrži vitamine, proteine i…
-
RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO-KOKOS TORTU: Recept za…
Torta od čokolade i kokosa - recept za veganski kolač koji se baš lako…
-
NAPITAK PUN VITAMINA I MINERALA OD 4 SASTOJKA:…
Recept za doimači napitak koji osnažuje imunitet - pun vitamina i minerala!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.