Recept za zdravu poslasticu: kako napraviti kandirani đumbir bez šećera (POSNO)

Kandirani đumbir možete jeste kao zdravu grickalicu ili ga možete koristiti kao sastojak za pravljenje slatkiša.

Sastojci:

  • 500 grama đumbira
  • 500 grama meda
  • pola litra vode (filtrirane, po mogućstvu)

Priprema:

Operite đumbir i oljuštite ga ako želite (mnogi ne ljušte već samo dobro oribaju četkicom za povrće). Isecite đumbir, stavite u šerpu i prelijte vodom i medom. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da polako vri poklopljeno oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i ostavite na tihoj vatri da vri još oko pola sata, odnosno dok đumbir ne bude dovoljno mek da možete da ga probodete viljuškom. Takođe, sirup bi trebalo da uvri za polovinu.

Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Procedite i sačekajte da otkaplje. Rasporedite đumbir po plehu ili žici preko koje stavite pek-papir. Ostavite da se suši oko 12 časova. Kandirani đumbir čuvajte u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.