Recept za veganski kari od krompira, đumbira i nauta

Vege kari je idealan za zdrav ručak, a njegovim aromatičnim ukusom ćete biti oduševljeni!

Sastojci:

  • 500g mladih krompirića prepolovljenih
  • 3 čena belog luka, gnječenog
  • 3 kašičice mlevenog turmerika
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 400g kokosovog mleka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 180g kinoe
  • 400g nauta (može se naći i kod nas u konzervama te joj ne treba potapanje)
  • 150g spanaća
  • 400 g seckaniog paradajza, svež ili iz konzerve
  • So i biber

Priprema:

Skuvajte krompire i dobro ih ocedite. Stavite ih u veću šerpu i dodajte beli luk, turmerik, korijander, đumbir, kokosovo mleko, pire od paradajza i paradajz. Neka provri, stavite so i biber i dodajte kinou. Nalijte oko 300 ml provrele vode. Neka se lagano krčka poklopljeno. Narednih 30 minuta, promešajte na svakih pet minuta kako se ne bi ništa zalepilo za dno. Na pola kuvanja dodajte naut. Pred sam kraj dodajte spanać.

recept_za_veganski_kari_od_krompira_dumbira_i_nauta_aps

Ella Woodward

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.