Recept za omiljeni džem od kajsija (BEZ ŠEĆERA)

Kako se pravi džem od kajsija - za ovu varijantu nije vam potreban šećer!

Ako volite ukus kajsija, napravite džem i u njemu uživajte tokom cele godine. Bogat ukus voća u ovom džemu oduševljava na prvi zalogaj, a za pripremu uopšte vam nije potreban šećer. Evo recepta!

Sastojci:

  • 1 kg kajsija
  • 1 kašičica tečne vanile
  • 1 tegla od 1kg

Priprema:

Kajsije dobro operite i očistite od koštica. Stavite ih u šerpu u kojoj će se kuvati i sipajte pola čaše vode. Stavite šerpu na jaku vatru i kada voće počne da se kuva smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri mešajući stalno da ne zagori.

Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba na dnu da vidite trag. Tada je džem gotov. Sipajte vruć džem u teglu do vrha i zatvorite metalnim poklopcem.

Okrenite teglu naopako, na poklopac. Pokrijte je ubrusom i ostavite da se ohladi. Kada se potpuno ohladi vratite teglu u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Džem je prijatnog ukusa, malo je kiselkast jer ne sadrži šećer. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru. Ovako vakumiran džem može da stoji par godina.

Količinu voća povećajte po vašoj želji.

Bez kuvanja, bez šećera - džem od malina sa chia semenkama: recept za ukusan džem koji se pravi za 5 minutaBez kuvanja, bez šećera - džem od malina sa chia semenkama: recept za ukusan džem koji se pravi za 5 minutaRecept za džem od malina koji se ne kuva - zdravo, ukusno i slasno, bez dodavanja šećera!

Izvor: Sneško domaćica

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.