Recept za krempitu bez jaja i mleka: potpuno drugačiji kremasti kolač koji se ne peče

Najlepša veganska krempita - kolač sa ukusom bundeve koji ćete obožavati!

Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.

Sastojci:

Za mus/krem od bundeve:

  • 2 šolje ispasirane sirove bundeve
  • 1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha
  • 6 kašika kokosovog ulja
  • 1/4 šolje vode
  • 1/4 javorovog sirupa
Recept za neodoljive saher kocke (BEZ JAJA)Recept za neodoljive saher kocke (BEZ JAJA)Recepti za veganske kolače - ove saher kocke morate probati...

Za koru/osnovu:

  • 1 šolja oraha
  • 1/4 šolje urmi
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice muškatnog oraha
  • Prstohvat soli

Priprema:

Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.

Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.

Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.

Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.

Izvor: Centar za prirodnu medicinu

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.