Recept za kolač od ovsenih pahuljica sa čokoladnim prelivom: sočna poslastica koje se ne peče

Jednostavan i zdrav kolač od granole brzo ćete da napravite, a zadovoljićete potrebu za slatkim.

Ove simpatične "šoljice" sa čokoladnim prelivom i kikiriki puterom su jednostavna i brza zakuska za decu i odrasle, i odličan doručak kada treba da pojedete prvi jutarnji obrok na putu do posla.

Letnje osveženje: kremasti sladoledi od domaćeg jogurtaLetnje osveženje: kremasti sladoledi od domaćeg jogurtaOvog leta uživajte u domaćem sladoledu, koji će postati vaša omiljena poslastica.

Evo kako da naporavite šoljice od granole sa čokoladnim prelivom:

Sastojci za šoljice:

  • 2 1/2 šoljice granole (muslija) od ovsenih pahuljica
  • 1 šolja seckanog kikirikija
  • 3 kašike maslaca od kikirikija
  • 3 kašike meda (ili više po potrebi)

Sastojci za fil:

  • 1 šolja putera od kikirikija
  • 340 g tamne čokolade seckane
  • 1 kašika kokosovog ulja
Kolač od samo 4 sastojka: napravite brze i slatke banana kuglice (RECEPT)Kolač od samo 4 sastojka: napravite brze i slatke banana kuglice (RECEPT)Uz ovaj desert možete da se opustite jer ne sadrži šećer i gluten.

Priprema:

Pomešajte granole, seckani kikiriki, puter od kikirikija i med. Ako je smesa previše suva, dodajte malo meda da biste stvorili lepljivu konzistenciju. Pripremite modlu za kolačiće i razmažite mešavinu u 12 čaša. Napravite šupljinu u sredini svake šoljice. Stavite u zamrzivač 5-10 minuta da bi se šoljice učvrstile. Onda napravite fil od kikiriki maslaca i sipajte ga u sredinu svake čašice. Ponovo ih stavite u zamrzivač 5-10 minuta da se blago stvrdne. Konačno, čokolada sa kokosovim uljem i čokoladnim preliv sa kašikom maslaca od kikirikija. Stavite ponovo u zamrzivač dok se čokolada potpuno ne ohladi. Čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi.

Izvor: Ženski magazin.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.