Recept za domaći proteinski hleb: neverovatan izvor vlakana i vitamina

Savršen je za doručak uz neki namaz ili kao prilog glavnom jelu! Evo kako se priprema visokoproteinski hleb...

Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći hleb koji će svi u porodici obožavati.

Sastojci:

  • 300 grama posnog sira
  • 100 grama mlevenih badema
  • 100 grama usitnjenih lanenih semenki
  • 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
  • 8 belanaca
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike semenki bundeve (po želji)
  • 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)

Priprema

U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .
Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.

Izvor: Zadovoljna/Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.