Recept za čokoladni sutlijaš sa kokosom: napravite najlepši slatkiš od pirinča

Sutlijaš u sasvim drugoj varijanti - pomešajte čokoladu, pirinač i kokos i uživanje je zagarantovano!

Sastojci:

  • 1 čaša pirinča
  • 2 čaše vode
  • 0,5 l mleka
  • 5 kašika kokosa
  • 3 četvrtine čaše šećera (može smeđi ili neki drugi prirodni zaslađivač)
  • 1 žumanace
  • 100 g čokolade
  • 100 ml neutralne pavlake
Kolač bez jaja, mleka i pečenja: kako da napravite brze i ukusne kikiriki kuglice (RECEPT)Kolač bez jaja, mleka i pečenja: kako da napravite brze i ukusne kikiriki kuglice (RECEPT)Brzo se prave, sadrže hranljive i zdrave sastojke i savršena su doza za više energije - otkrivamo recept za najlepše veganske…

Priprema:

Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera i prstohvat soli.

Stalno mešajte i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.

Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.

Rezultat je lagani desert koji odlično izgleda ako ga poslužite u providnim posudama.

Izvor: Zakuvavanje

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.