RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ SA BANANAMA, VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Prva čarolija ukusa

Kolač koji će osvojiti sve vaše simptije - najkremastija poslastica!

Ovaj lagani i kremasti veganski kolač vole svi, od dece do odraslih, a ukus je zaista poseban.

Kombincija šlaga, banane, čokolade višanja - prava čarolija ukusa. Idealan je za svako slavlje, ali i za uživanje uz šoljicu crne kafe.

Recept

Sastojci:

Čokoladni deo:

100g vegasnkog putera
90g šećera
1 pasirana banana
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica jabukovog sirćeta
240g brašna
1 kašika kukuruznog skroba
30g kako praha
1 prstohvat soli
150ml biljnog mleka (bademovo, koskosovo)

Pročitajte još

RECEPT ZA KOLAČ ANĐEOSKI ROLAT - SLADAK UKUS NEBA: Kremasta i mekana poslastica koju svi obožavaju

KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

Fil od banane i višanja:

450g biljnog šlaga
1 kesica gustina
2 kašike šećera u prahu
prstohvat vanilinog šećera
100g izrendane crne čokolade
4 banane
150g marmelade od višanja

BRZI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA: Najlakši recept za nedoljive čoko trufleBRZI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA: Najlakši recept za nedoljive čoko trufleBez jaja, bez brašna bez šećera - ovaj brzi kolač možete da prvite svakog dana, a ukus je izuzetan!

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

Mikserom umutite puter sa šećerom i pasiranom bananom. Mutite sve dok ne dobijete jedinstvenu smesu.

U maloj šolji pomešajte prašak za pecivo sa jabukovim sirćetom i ostavite da odstoji sa strane.

Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, kakao i so u jednoj posudi, pa dodajte umućeni puter sa šećerom i bananom i postepeno dodajte mleko dok mutite mikserom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim dodajte jabukovo sirće sa praškom za pecivo i nastavite da mutite još 2 minuta.

Okrugli pleh (20/22cm) obložite papirom za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite oko 25 minuta.

Skinite oko 1,5 cm gornjeg sloja dobijenog čoko biskvita, tako da napravite u njemu udubljenje, a sa strane ostavite ivice. Skinuti gornji sloj izmrvite prstima i ostavite sa strane. (pogledajte video).

Umutite šlag, pa dodajte gustin, šečer u prahu i vanilin šećer, pa mutite dok ne dobijete čvršću smesu. U dobijeni fil sipajte izrendanu čokoladu, promešajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta u frižideru.

Oljuštite 4 banane i poređajte ih u šupljinu u biskvitu, pa ih premažite marmeladom od višanja. Preko dodajte fil od šlaga i izrendane čokolade. Dodajte ga takod a pravite okrugli oblik. Preko šlaga poređajte čokoladni biksvit koji ste prethodno izmrvili rukama.

Vaša poslastica je spremna!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.