RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ SA BANANAMA, VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Prva čarolija ukusa
Kolač koji će osvojiti sve vaše simptije - najkremastija poslastica!

Ovaj lagani i kremasti veganski kolač vole svi, od dece do odraslih, a ukus je zaista poseban.
Kombincija šlaga, banane, čokolade višanja - prava čarolija ukusa. Idealan je za svako slavlje, ali i za uživanje uz šoljicu crne kafe.
Recept
Sastojci:
Čokoladni deo:
100g vegasnkog putera
90g šećera
1 pasirana banana
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica jabukovog sirćeta
240g brašna
1 kašika kukuruznog skroba
30g kako praha
1 prstohvat soli
150ml biljnog mleka (bademovo, koskosovo)
Pročitajte još
RECEPT ZA KOLAČ ANĐEOSKI ROLAT - SLADAK UKUS NEBA: Kremasta i mekana poslastica koju svi obožavaju
KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)
Fil od banane i višanja:
450g biljnog šlaga
1 kesica gustina
2 kašike šećera u prahu
prstohvat vanilinog šećera
100g izrendane crne čokolade
4 banane
150g marmelade od višanja

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Mikserom umutite puter sa šećerom i pasiranom bananom. Mutite sve dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
U maloj šolji pomešajte prašak za pecivo sa jabukovim sirćetom i ostavite da odstoji sa strane.
Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, kakao i so u jednoj posudi, pa dodajte umućeni puter sa šećerom i bananom i postepeno dodajte mleko dok mutite mikserom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim dodajte jabukovo sirće sa praškom za pecivo i nastavite da mutite još 2 minuta.
Okrugli pleh (20/22cm) obložite papirom za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite oko 25 minuta.
Skinite oko 1,5 cm gornjeg sloja dobijenog čoko biskvita, tako da napravite u njemu udubljenje, a sa strane ostavite ivice. Skinuti gornji sloj izmrvite prstima i ostavite sa strane. (pogledajte video).
Umutite šlag, pa dodajte gustin, šečer u prahu i vanilin šećer, pa mutite dok ne dobijete čvršću smesu. U dobijeni fil sipajte izrendanu čokoladu, promešajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta u frižideru.
Oljuštite 4 banane i poređajte ih u šupljinu u biskvitu, pa ih premažite marmeladom od višanja. Preko dodajte fil od šlaga i izrendane čokolade. Dodajte ga takod a pravite okrugli oblik. Preko šlaga poređajte čokoladni biksvit koji ste prethodno izmrvili rukama.
Vaša poslastica je spremna!
Ostali članci
-
RECEPT ZA UKUSAN KOKOS KOLAČ KOJI SE NE PEČE:…
Ukusan kokos rolat koji lako možete napraviti! Ako ste ljubitelj kokosa…
-
RECEPT ZA DORUČAK PUN PROTEINA, VITAMINA I…
Recept za ovsenu kašu koja pomaže da smršate - sadrži vitamine, proteine i…
-
NAPITAK PUN VITAMINA I MINERALA OD 4 SASTOJKA:…
Recept za doimači napitak koji osnažuje imunitet - pun vitamina i minerala!
-
RECEPT ZA POTPUNO DRUGAČIJI KROMPIR IZ RERNE:…
Isprobajte ovaj ukusan recept i napravite idealan nedeljni ručak!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.