RECEPT ZA INDIJSKI HLEB SA PERŠUNOM I BELIM LUKOM: Sprema se neverovatno brzo i lako

Brzo i lako - Napravite sami indijski hleb sa belim lukom i peršunom!

Ako ste ljubitelji indijske kuhinje, ovaj aromatični hleb potpuno će vam se dopasti. Sprema se izuzetno brzo i lako, a tajna je u kombinaciji hrskavog i vazdušastog testa, kao i odabranih začina.

Ovaj indijski hleb naziva se naan, a savršeno se slaže uz jela od povrća, čorbe i potaže, namaze, meso ili ribu.

Pročitajte još:

RECEPT ZA NAJBRŽI INTEGRALNI HLEB KOJI SE MESI KAŠIKOM: savršeno za mršavljenje, bez kvasca (RECEPT)

Hleb koji jača imunitet i podstiče mršavljenje: recept Džejmi Olivera za najzdraviji proteinski hleb (RECEPT)

Napravite zdrav i integralni hleb BEZ BRAŠNA: najjednostavniji recept koji ćete brzo zavoleti

Recept za indijski naan hleb sa peršunom i belim lukom

Sastojci:

500g pšeničnog brašna

  • 7 g instant kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 10 g soli
  • 150g neslanog putera
  • 175g jogurta
  • 175 ml mlake vode
  • 3 čena belog luka
  • peršun

Priprema:

U posudu sipajte pšenično brašno, kvasac, šećer, so, 50g rastopljenog putera, jogurt i pola čaše vode i mešajte kašikom oko 10 minuta dok se ne sjedini. testo bi trebalo da bude lepljivo, ali ako se previše lepi dodajte još malo brašna.

Pokrijte posudu sa testom samolepljivom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.

Kada testo na raste, pospite brašnom kuhinjsku radnu ploču i stavite na njega testo. Testo dobro umestite rukama i podelite ga na 8 delova i svaki deo oklagijom razvijte u ovalni oblik debljine oko 1 cm.

Zagrejte rernu na 250 stepeni Celzijusa.

Rastopite 100g putera i pomešajte ga sa iseckanim belim lukom i peršunom, pa pospite svih 8 hlebova.

Obložite pleh papirom za pečenje, pa pecite hleb oko 10 minuta dok ne porumeni, pa ga ponovo premažite purterom i belim lukom i vratite u rernu na još 5 minuta.

Prijatno!

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.