Kako Džejmi Oliver sprema tunjevinu: recept za ručak koji ćete obožavati (RECEPT)

Obožavam s vremena na vreme da pojedem svežu tunjevinu iz prirodnog uzgoja – jednostavna je za pripremu i bogata selenom, koji pomaže da nam nokti i kosa budu čvrsti i zdravi.

Obožavaćete ovu tunjevinu sa sicilijanskim kuskusom i zelenim povrćem.

Sastojci:

• četiri zrela paradajza različitih
boja
• 1½‒2 sveža crvena čilija
• dve grančice svežeg bosiljka
• dva limuna
• 150 g integralnog kuskusa
• dva češnja belog luka
• komad tunjevine od 225 g
• jedan celi muškatni oraščić, za
rendanje
• jedna kašičica sušenog origana
• maslinovo ulje
• jedna kašičica mladih kapara
• četiri mlada luka
• jedan svežanj špargli (300 g)
• jedna puna šaka blitve
• 30 g fete

Ruski prirodni lek protiv oboljenja: evo kako može da pomogne lekoviti kvas od cvekle (RECEPT)Ruski prirodni lek protiv oboljenja: evo kako može da pomogne lekoviti kvas od cvekle (RECEPT)Lekoviti kvas od cvekle - evo kako da ga napravite!

Priprema:

Počnimo sa jednom zanimljivom metodom za pripremu istinski aromatičnog kuskusa – umesto da ga kuvamo, potopićemo ga u hladnu tečnost. Paradajz jednostavno narežite na četvrtine, jedan čili očistite od semenki, sve stavite u multipraktik, dodajte listiće bosiljka, narendanu koru i sok limuna, prstohvat morske soli i crnog bibera i 150 ml hladne vode.

Sve na brzinu izmiksajte, mešavinu prelijte u zdelu, umešajte kuskus, zdelu poklopite i ostavite da se jedan sat namače. Kad kuskus upije sve ukuse, probajte ga i začinite do savršenstva. Oljuštite beli luk, pa ga sitno naseckajte zajedno sa preostalim čilijem. Tunjevinu začinite biberom i sa malo narendanog muškatnog oraščića, zatim je još natrljajte origanom i jednom kašičicom ulja.

Recepti za najlepše posne torte: 10 poslastica bez jaja i mlekaRecepti za najlepše posne torte: 10 poslastica bez jaja i mlekaVeganske poslastice koje su savršene za svako slavlje - evo kako da napravite posne torte bogatog ukusa!

Teflonski tiganj stavite na jaku vatru, pa ribu naglo pecite do dva minuta sa svake strane: kad je okrenete, dodajte čili, beli luk i kapare, pa tiganj oprezno malo protresite da se sve lepo prodinsta. Sadržaj tiganja prebacite na dasku, a tiganj vratite na srednje jaku vatru. Očistite mladi luk i špargle, razrežite ih po dužini, baš kao i stabljike blitve, pa sve to stavite u tiganj da se
peče. Povrće podlijte sa malo vode, tiganj poklopite i na pari kuvajte četiri minuta ili jednostavno dok ne omekša. Kuskus malo razbacajte viljuškom, pospite namrvljenom fetom, na sve to nabacajte povrće, narežite tunjevinu i jelo poslužite sa limunom kojim ćete sve začiniti.

Izvor: Lovesensa

Iz knjige Džejmija Olivera

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.