RECEPT ZA ČORBU KOJA OSNAŽUJE TELO I JAČA IMUNITET: Najzdravije jelo bez mesa - sastojci su lekoviti

IMUNITET ČORBA - Recept za zdravo jelo bez mesa koje će osnažiti vaš organizam!

Tokom zime, odnosno u sezoni virusa, gripa i prehlada potrebno je više pažnje posvetiti imunom sistemu, a u tome nam može pomoći superhrana.

Još u detinjstvu ste prehladu lečili zdravom domaćom supom, a sada vam donosimo recept za superzdravu čorbu sa lekovitim začinima poput belog luka, kurkume, cimeta i đumbira.

Pročitajte još:

Najlepša krem čorba od karfiola: ukusna, lekovita i bogata (RECEPT)

Čorba od kupusa koju ćete obožavati: recept za zdrav ručak pun vitamina i vlakana

Jača imunitet i leči kašalj: čorba od krompira i mleka po receptu naših baka (RECEPT)

Priprema namirnica za ovu čorbu traje oko 10 minuta, dok se čorba kuva oko 35 minuta, a dobićete neverovatno zdrav ručak za celu porodicu.

Recept za čorbu koja osnažuje telo i podstiče imunitet (bez mesa)

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk, iseckan
- 4 velika čena belog luka, iseckanog
- 1 kašika đumbira, oljuštenog i izrendanog
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica kima
- 1 litar povrćnog temeljca
- 1 kg batata, oljuštenog i izrezanog na kocke veličine 5 cm
- 800 grama prženog paradajza, isečenog na kockice
- 1 limenka leblebija od 400 grama, proceđenog
- 1 glavica kelja (oko pola kg), listovi grubo isečeni
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- jogurt (po želji)
- svež peršin (po želji)

Alkalna supa smanjuje opasnu kiselost u telu: kako da napravite kremastu lekovitu supu od sezonskog povrća (VEGETARIJANSKI RECEPTI)Alkalna supa smanjuje opasnu kiselost u telu: kako da napravite kremastu lekovitu supu od sezonskog povrća (VEGETARIJANSKI RECEPTI)U smanjivanju kiselosti u telu pomoći će i alkalna maneštra, (hranljiva, zdrava i ukusna supa) koju možete da jedete kao ručak…

Priprema:

1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i đumbir i kuvajte još minut, odnosno dok začini ne puste miris. Dodajte cimet, kurkumu, kim i kuvajte još nekoliko minuta dok se začini ne upiju u ulje.

2. Sipajte povrćni temeljac i dodajte batat, paradajz i leblebiju. Kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Začinite sa soli i biberom pa dodajte kelj. Kuvajte još pet minuta. Varivo servirajte toplo uz jogurt i sveži peršin, po želji.

Prijatno!

Izvor: Zadovoljna.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.