Zdravi recepti: ražani hleb sa semenkama

Semenke su pravi mali rezervoari snage - suncokret je bogat izvor vitamina E i nezasićenih linolenskih masnih kiselina.

Sastojci:

  • 40gr svežeg kvasca
  • 500 g raženog brašna
  • 250 g pšeničnog oštrog brašna
  • kašičica soli
  • kašika bagremovog meda
  • kašika maslinovog ulja
  • ½ l mlake vode
  • po 1 šolja semenki (golice, suncokreta i susama)

Postupak:

Pomešajte raženo brašno i kašičicu soli. U toploj vodi rastopite kašiku meda, napravite rupu u brašnu, izlijte vodu s medom i dodajte sveži kvasac. Ostavite desetak minuta da odstoji, odnosno da se kvasac nahrani medom i počne da deluje (napraviće se mala pena).

Nakon toga zamesite testo, dodajte i umesite semenke. Prekrijte posudu krpom i pustite testo da se diže. Premesite tri puta dok se testo diže. Namastite kalup i smestite u njega testo. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite dok kora ne postane tamna, što znači da je dno žućkasto, a hleb pečen.

Joško Baće

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.