Punjene pečurke s kinoom (bez glutena)
U zavisnosti od mešavine začina, ovaj recept vas vodi u svet italijanske, azijske, meksičke ili indijske kuhinje...

Sastojci:
- 1/2 kg pečuraka
- 1 šolja kinoe
- 1/2 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 4 čena belog luka
- mala veza peršuna
- so (himalajska ili morska)
- crni biber
- kokosovo ulje
Priprema: U dve šolje posoljene vode sipajte kinou i zagrejte da provri, pa smanjite temperaturu i ostavite da vri oko petnaestak minuta dok ne provri.
Operite pečurke, pa povadite drške i iseckajte ih sa lukom, belim lukom, šargarepom i peršunom, pa izmiksajte u bleneru.
Na toplom kokosovom ulju prodinstajte povrće i začinite po ukusu, pa dodajte skuvanu kinou i dovršite dinstanje.
U svaku pečurku stavite malo nadeva, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i pecite na visokoj temperaturi oko 30 minuta.
Mešavine začina mogu biti:
Italijanska: bosiljak, origano i sušeni paradajz
Azijska: đumbir i tamari
Meksička: kumin, cilantro i kajenska paprika
Indijska: turmerik, đumbir i kajenska paprika
Pročitajte još:
Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem
Superseme bogato magnezijumom: kinoa
Hranljiva salata od kinoe, špargle, slatkog krompira i avokada
Ostali članci
-
RECEPT ZA ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM I BANANAMA:…
Bez jaja, bez mleka - ovaj čokoladni kokos kolač je zaista neodoljiv!
-
RECEPT ZA ZIMSKU SALATU KOJU ĆETE PRAVITI ČESTO:…
Recept za zimsku salatu od 3 sastojka - spremna za 10 minuta!
-
OVA BILJKA JE JEDNA OD NAJZDRAVIJIH NA SVETU: Evo…
Ova biljka spada u najzdraviju hranu na planeti!
-
RECEPT ZA DOMAĆI RAŽANI HLEB SA SEMENKAMA:…
Kako da napravite pravi domaći integralni ražani hleb sa semenkama - evo…
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.