Pun vitamina, sprečava bolest, čuva kosti: zdravstvene prednosti paradajza su brojne

Paradajz je vrlo dobar izvor hroma, koji pomaže pri regulisanju nivoa šećera u krvi. Vitamin A iz paradajza će učiniti kosu sjajnom i jakom. Pomaže pri sprečavanju bubrežnog kamenca, može da smanji hronične bolove i bori se protiv raznih vrsta upala

Paradajz se često smatra povrćem, mada je on u stvarnosti citrusno voće. Ukusan je kada se jede sirov, u salatama ili sendvičima, skuvan ili konzervisan.

Iako izvorno dolazi iz zapadne strane Južne Amerike, iz regije Kolumbije, Ekvadora, Perua, Čilea i zapadnog dela Bolivije, paradajz je važan deo evropske ishrane već stotinama godina.

Kako paradajz utiče na zdravlje organizma - pročitajte OVDE!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.