Puding od kuzua i vanile

Puding od vanile u raskošnoj varijaciji ukusa najlepši je kada se servira bez bilo kakvih dodataka ili kada se samo kao toping posluži sa svežim voćem.

Ovakav puding savršen je dodatak slatkim pitama, sladoledima, frapeima i kremastim biskvitima.

Sastojci

  • 2 šolje mleka od badema ili mleka od pirinča
  • 1 šolja pirinačnog slada
  • prstohvat morske soli
  • 2 ravne kašike biljnog želatina (agar-agar)
  • 1 i po kašika kuzu praha
  • 1kašičica ekstrakta od vanile

Priprema

Pomešajte u jednoj šolji 3 /4 bademovog mleka ili pirinčanog mleka s pirinačnog sladom i sipajte masu u malu šerpu. Pospite smešu agar-agar prahom i pustite je da provri na umerenoj vatri. Jedan minut nakon što proključa, promešajte masu pa polako dodajte kuzu i preostalo mleko neprekidno mešajući. Neka ključa na umerenoj vatri 1 do 2 minuta. Zatim sklonite sa ringle, dodajte vanila ekstrakt i izmešajte sve. Masu podelite u četiri male činije za desert i ostavite ih nepokrivene oko 2 sata.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.