Prolećna makro činija

Proleće je vreme kada treba voditi računa o jetri, pa lagano smanjite unos masti, a povećajte unos namirnica koje pomažu jetri da bolje funkcioniše.

Na ovakve obroke povremeno možete da nabasate po zdravim restoranima širom sveta. Iako možda nisu estetski aranžirani po standardima jednog restorana sa Michelin zvezdicom, oni su nutricionistički kompletni i pre svega ukusni. Umesto kinoe probajte integralni pirinač dugog zrna ili proso, a povrće rotirajte kako šta ima na pijaci i u frižideru.

Sastojci za 2 porcije:

 

  • 1 šolja kuvane kinoe
  • 2 šolje narendanog crvenog kupusa i jabuke
  • turšija od šargarepe i daikona (bele, dugačke rotkve)
  • na pari: asparagus, blitva
  • šaka klica od suncokreta ili lucerke
  • sos od 1 kašike susamove paste (tahinija), 1 kašike putera od orašastog voća, par kapi umeboši ili jabukovog sirćeta, 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašičice Dižon senfa, 1 kašike sirovog meda - sve dobro promešano.

 

Priprema:

U duboku činiju prvo stavite zeleniš koji ste skuvali par minuta na pari, dodajte kinou preko njega, prelijte sa sosom, a izrendano povrće i turšiju naslažite preko. Pospite klicama.

Jelena Belgrave je Chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.comwww.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk

Jelena Belgrave

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.