Presna hrana: bela čokolada sa lavandom (VEGAN, RECEPT, SLATKIŠI)

Da li ste probali belu čokoladu sa lavandom? Bićete oduševljeni...

Sastojci:

  • 100 grama sirovog, veganskog kakao butera
  • 40 grama indijskog oraha (sirovi, samleven u fino brašno)
  • 40 grama agava sirupa (ili više ako volite slađe)
  • cvetići lavande - 1 ravna kafena kašičica (koristite lavandu koja je predviđena za čaj)
  • lavanda eterično ulje - 1 kap - pažljivo sa eteričnim uljem - dozirajte pravilno, samo jednu kap. Može i bez ulja, jer i cvetići sušene lavande daju aromu.

Priprema:

Otopite kakao buter u obloj inoks posudi, na pari. Dodajte brašno od indijskog oraha i agavu, mešajte da se sve sjedini u glatku strukturu. Cvetiće lavande dodajte u celokupnu masu, promešajte i izlivajte u kalupe. Drugi način je da izlijete tanak sloj čokolade u kalupe malo većeg prečnika, pa da odozgo izmrvite lavandu, koja će delom da upadne u još svežu čokoladu, a delom da ostane na površini. Uz ovo lepo ide i mrvljeni kokos (na slikama čokolada srce). Ukoliko u belu čokoladu dodate malo soka od višnje, dobićete nov ukus i boju. Igrajte se, to je samo čokolada.

Kada želimo da uživamo u pravim ukusima čokolade, kakao je nezamenjiv sastojak. Ovoga puta predstavljamo pravu, presnu, vegansku varijantu čokolade koju možete sa lakoćom da napravite u kućnim uslovima. Svakako probajte i čokoladu od rogača koji je, takođe, bogat mineralima, ima sličan ukus kakau, ali nema stimulativna svojstva.

Izvor: Lovesensa

Margareta Vesna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.