Pre spavanja popijte ovaj napitak i očekuje vas čudesna promena u telu: roze mleko za lučenje hormona sreće

Roze mleko za lepši san - evo kako da napravite napitak koji pomaže kod nesanice i pojačava serotonin!

Na početku proleća, kada dani postaju duži od noći, mnogi ljudi imaju problem sa nesanicom što loše utiče na njihovo fizičko i mentalno zdravlje, piše Lovesensa.

Spavanje je važno za opšte zdravlje i jačanje imuniteta, a nedostatak spavanja može uzrokovati probleme sa srcem, smanjenje plodnosti, gojaznost i dijabetes. Mnogi stručnjaci preporučuju lagane joga vežbe pre spavanja i toplu kupku, ali jedan napitak se pokazao kao vrlo delotvoran kada je u pitanju nesanica - roze mleko.

Kako da izbacite iz pluća opasne toksine: ovaj domaći čaj je odličan za detoksikaciju organa (RECEPT)Kako da izbacite iz pluća opasne toksine: ovaj domaći čaj je odličan za detoksikaciju organa (RECEPT)Zdrave namirnice koje podstiču detoksikaciju pluća - čaj od jednog začina je pravo čudo za zdravlje!

Roze mleko se priprema jednostavno tako što 3 kašike soka od višnje dodate u šolju toplog mleka. Višnje sadrže melatonin, esencijalnu aminokiselinu koja povećava nivo serotonina (hormon sreće) u organizmu. Serotonin ima važnu ulogu u procesu spavanja, jer ukoliko se dovoljno luči ovaj hormon sreće sprečava anksioznost i stres, a poznato je da je stres jedan od glavnih uzroka nesanice.

3 najbolja prirodna leka protiv nadimanja stomaka3 najbolja prirodna leka protiv nadimanja stomakaIsprobajte ove metode kako biste smanjili nadutost stomaka...

Melatonin iz višanja sadrži triptofan, aminokiselinu koja takođe utiče na jačanje serotonina. Istraživanja pokazuju da osobe koje pate od nesanice i koje su pile roze mleko 2 puta dnevno tokom dve nedelje, uspele su lakše da zaspe i spavali su 90 minuita duže. Ovaj napitak se takođe preporučuje pre spavanja zbog jačanja mišića i održavanja nivoa kalcijuma u organizmu.

Napomena: Pre upotrebe ovog leka obavezno se konsultujte sa lekarom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.