Posne ružičaste palačinke za zaljubljene, decu i doček proleća (VEGAN + RECEPT)

Ove zdrave palačinke bez namirnica životinjskog porekla možete puniti i slatkim i slanim nadevima!

Sastojci (za desetak palačinki)

  • 2 cvekle (ili 100 ml soka od cvekle)
  • 200 g brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • prstohvat himalajske soli
  • 150 ml bademovog, sojinog ili zobenog mleka
  • 300 ml mineralne vode
  • 2 kašičice hladnoceđenog suncokretovog ulja

Priprema: Cvekle oljuštite, naseckajte i izmiksajte u blenderu pa procedite kroz finu cediljku i odmerite oko 100 ml soka. Prosejte obe vrste brašna sa solju pa dodajte preostale sastojke i umešajte glatku smesu. Palačinke pecite na srednjoj vatri kako ne bi naglo potamnele tako da zadrže ružičastu boju.

Izvor: Sensa klub

Vegan brauni bez šećera: najbolji kolači bez pečenja + glazura bez čokolade (RECEPT + POSNO)

Ultra tanki, hrskavi kolačići od đumbira: jednostavan kolač koji može svako da napravi (RECEPT)

Veganski RECEPT za sladak namaz: kako da napravite brzi puter od lešnika (PRESNA HRANA + FOTO)

 

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.