Plavi patlidžan na novi način: aromatični bećar paprikaš sa neobičnom mešavinom povrća (VEGAN + RECEPT)
Patlidžan u savršenoj kombinaciji ukusa, marinadi i mešavini začina, oduševiće vas svojim posebnim ukusom!

Sastojci:
- 4 srednja patlidžana
- 3 dl maslinovog ulja
- 2 glavice luka
- 200 g paradajza
- 2 manja korena celera
- 70 g kapara
- 30 g seckanog peršuna
- 20 g seckanih crnih maslina
- 2 kašike pinjola
- 1 dl sirćeta
- 20 g šećera
- so
- biber
- Prstohvat mlevene ljute paprike
- listovi salate
Priprema:
Patlidžanima isecite peteljke, oljuštite ih i iseckajte na kockice. Luk očistite i sitno naseckajte, a korenove celera oljuštite i takođe iseckajte na kockice.Četvrtinu maslinovog ulja zagrejte i prodinstajte patlidžan desetak minuta na srednjoj vatri uz neprekidno mešanje, dok ne omekša, a tada ga premestiite u drugu posudu. Na ostatku ulja prodinstajte iseckani luk, opran, oljušten i isečen paradajz i celer. Nakon toga dodajte kapar, peršun, masline, pinjole i patlidžan. U manjem lončiću mešajte na vatri šećer i sirće dok se šećer ne rastopi i dobijenu smesu sipšajte u jelo. Posolite, pobiberite i začinite ljutom paprikom. Poklopite jelo i na tihoj vatri dinstajte još 20 minuta. Jelo treba da bude gusto. Poslužite hladno.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Ostali članci
-
RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO-KOKOS TORTU: Recept za…
Torta od čokolade i kokosa - recept za veganski kolač koji se baš lako…
-
NAPITAK PUN VITAMINA I MINERALA OD 4 SASTOJKA:…
Recept za doimači napitak koji osnažuje imunitet - pun vitamina i minerala!
-
SREĆNA TORTA ZA DOBRO JUTRO: Brz i lak kolač sa…
Recept za srećnu tortu za dobro jutro - brzo, lako i većinu sastojaka već…
-
KAKO SE PRAVI KAPAMA: Recept za staro jelo od…
Kapama - Recept za staro tradicionalno jelo koje su pravile naše bake!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.