Piletina u oranž sosu

Već ste isprobali kakav karakterističan ukus dobija piletina zahvaljujući limunovom soku? Vreme je da pokušate i sa marmeladom od pomorandži.

Sastojci

1 šolja bistre pileće supe
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
2 kašike marmelade od pomorandži
1 kašika skroba
1 kašičica ljutog senfa
1/2 kilograma pilećeg belog mesa
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
6 kašika maslinovog ulja
2 glavice luka, iseckane (idealno bi bilo da upotrebite mladi luk)
1 kašika sveže naribane kore od pomorandže

Priprema

Sjedinite supu, sirće, marmeladu, senf i skrob u jednoj posudi.

Posolite i pobiberite istanjene šnicle belog mesa. Zagrejte tiganj, namažite ga sa četiri kašike maslinovog ulja i pržite piletinu dok ne bude zlatnosmeđa (oko dva minuta svaku stranu). Izručite u posudu i prekrijte folijom da ostane topla.

Dodajte preostale dve kašike ulja i luk, pa mešajte dok ne požuti (oko pola minuta). Promešajte tečnu mešavinu i dodajte u tiganj. Mešajte na vatri oko dva minuta, dok ne počne da se zgušnjava a onda dodajte piletinu i dinstajte na blagoj vatri. Kad bude gotovo, sklonite s vatre i dodajte narendanu koru pomorandže.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.