Pet saveta za mršavljenje

Verovali ili ne, postoji način da sednete za sto i jedete iz zadovoljstva, a ne zato što ste gladni. A uz ove savete, poješćete daleko manje.

Doktori Mehmet Oz i Majkl Roizen u knjizi "Vi: mršavite" nude oprobane savete i recepte koji će vam pomoći da izgubite višak kilograma, budete zdraviji i osećate se bolje. Od 99 izdvajamo 5 saveta koje možete primeniti odmah!

Jedite sporije

Ako neposredno pre jela uzmete malu količinu prave vrste masnoća, možete zavarati svoj hormonalni sistem šaljući mozgu signal da ste siti. Ako pojedete malo masnoća 25 minuta pre obroka (otprilike 70 kalorija masnoća u obliku šest polovina orahovog jezgra, 12 badema ili 20 kikirikija), stimulisaćete hemijsku materiju koja će komunicirati s vašim mozgom i usporiti pražnjenje želuca da biste se duže osećali siti. (Potrebno je oko 65 kalorija masnoće da biste stimulisali tu hemijsku materiju, koja počinje da deluje za oko 25 minuta.) Na taj način sešćete za sto i jesti iz zadovoljstva, a ne zato što ste gladni - pa ćete tako pojesti manje. Prosečna osoba prestane s jelom mnogo pre nego što se oglasi njen signal za sitost, pa joj prema tome hormoni nisu ni potrebni da jave da li je sita. U svakom slučaju, treba da jedete sporije. Ako jedete poput mini usisivača, svojim hormonima nećete pružiti priliku da vam jave kad je dosta hrane.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.