Pesto sos od bosiljka

Pesto sos se, naravno, uvek doteruje prema ličnom ukusu i to od sastojaka koji vam se nađu pri ruci. Međutim, za sveži bosiljak - nema zamene!

Sastojci:

 

  • 2 šolje svežeg bosiljka
  • 1/2 šolje ribanog parmezana
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/3 šolje pinjola
  • 2-3 cena belog luka
  • So, biber

 

Priprema:

Naseckani bosiljak, pinjole,parmezan i seckani beli luk promešajte u avanu. Dodajte postepeno maslinovo ulje. Pesto sos, naravno, možete mešati i u blenderu ali onda on gubi malo u svojoj aromi jer tek gnječenjem u avanu bosiljak otpušta svoje predivne sokove i mirise. Umesto pinjola, možete koristiti bademe ili kombinaciju golice i badema.

Pripremila: Sensa redakcija

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.