Pečeni kukuruz na gril tiganju (RECEPT)

Kukuruz je odličan izvor vlakana i antioksidanata, a ako volite pečeni kukuruz, nisu vam neophodni ni roštilj ni žar... ispecite ga na tiganju!

Sastojci:

  • 4 klipa kukuruza
  • kašika ulja
  • 30 gr putera
  • so i biber

Priprema:

Očistite pažljivo kukuruz, zavrćući listove tako da ostanu pričvršćeni za dno klipa. Četkicom za pranje povrća ovlaš pređite po kukuruzu, da biste lakše očistili "svilu". Vratite listove nazad i pažljivo pritisnite tako da što više zaštite zrna.

Premažite gril tiganj uljem i obrišite višak masnoće kuhinjskim ubrusom. Na zagrejanom tiganju pecite kukuruz, okrećući klipove na svakih desetak minuta. Kad budu pečeni, zavrnite ponovo listove, vratite ih kratko na tiganj da dobijete karakteristične šare ili, alternativno, premažite sa malo putera. Pri serviranju, pospite - po želji - solju i biberom, a probajte i sa malo tucane ljute paprike.

Izvor: Lisa

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.