PEČENI KRASTAVAC - recept za jelo koje niste probali: niskokaloričan obrok iz rerne, spreman za 15 minuta

Idealno jelo za sve prilike - savršen trik za začinjen pečeni krastavac!

Krastavac daje specifičan ukus svakoj salati, sadrži puno vode i niskokaloričan je, ali da li ste probali krastavac iz rerne?

Možda će vam sama pomisao na pečeni krastavac biti malo neobična, ali ovo predjelo je zaista sjajan izbor za tople letnje dane. Specifičan ukus krastavca koji tokom pečenja otpusti svoju sočnu aromu u kombinaciji sa začinima i dodatnim sastojcima, učiniće da osetite pravu harmoniju ukusa.

Recept za najbolji pečeni krastavac

Sastojci:

  • 2 velika krastavca
  • maslinovo ulje
  • 6 čena belog luka
  • 250 g parmezana
  • svež bosiljak
  • so, biber
  • susam, po želji
Da li je štetno jesti paradajz i krastavac u istoj salatiDa li je štetno jesti paradajz i krastavac u istoj salatiGrčka salata je mnogima omiljena, a iznenadićete se kada saznate kako kombinacija paradajza i krastavca utiče na telo!

Priprema:

Oljuštite krastavac i iseckajte ga na kolutove. U veću činiju sipajte kolutove krastavca, 1/2 kašike maslinovog ulja, izrendan beli luk, bosiljak, susam, so i biber. Sve dobro izmešajte tako da se sjedini, pa kolutove krastavce ređajte u pšelh pouljen sa malo ,maslinovog ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, pa izvadite ipleh i na svaki kolut krastava sipajte parmezan. vratite u rernu na još 5 minuta i izvadite.

Pečene krastavce na povaj način možete služiti kao predjelo, dodajtak glavnom jelu ili ga ubaciti kao specifičan dodatak salati. Prijatno!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.