Ovakvu zimnicu još niste probali: recept za kiseli kupus sa heljdom

Kada zahladi potrebno je jesti jaču hranu, a jelo koje predstavlja odličan izbor je i kiseo kupus sa heljdom.

Zimi se priprema jača hrana, sa malo više ulja, soli i izraženijih ukusa. Jedno od fantastičnih zimskih jela jeste kiseo kupus sa heljdom.

Neodoljiva salata od šampinjona sa belim lukom i peršunom (RECEPT)Neodoljiva salata od šampinjona sa belim lukom i peršunom (RECEPT)Neodoljiva posna ili veganska salata od mariniranih šampinjona - ova kombinacija povrća i začina potpuno će vas oduševiti, a…

Potrebno je:

  • 1/2 kg kupusa ribanca;
  • 1 šolja heljde u zrnu (heljdu potopiti u vodu par sati pre kuvanja, a nakon ceđenja, vodu baciti)
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 4 šolje vruće vode
  • tamari soja sos (može se nabaviti u radnjama zdrave hrane)
Domaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoletiDomaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoletiIntergralni kolač sa jabukama koji će nas mirisom podsetiti na poslastice koje su pripremale naše bake - evo zašto će ovo postati…

Priprema:

Na jednoj supenoj kašici ulja prodinstati luk, pa dodati kupus koji je prethodno oceđen i opran od soli. Poklopljeno dinstati petnaest minuta, te dodati heljdu. Zajedno dinstati pet minuta, zatim dodati zagrejanu vodu, sačekati da proključa, pa smanjiti na tiho i ostaviti da krčka narednih pola sata, uz povremeno mešanje. Na kraju začiniti tamari soja sosom.

Izvor: Lovesensa

Svetlana Negić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.