Ovakav kupus iz rerne još niste probali: recept za PEČENI KUPUS sa prelivom

Začinjen pečeni kupus - recept za jednostavan i ukusan ručak iz rerne!

Ako tražite recept za ukusno vegetarijansko jelo, odnosno obrok od povrća, imamo super ideju za vas, piše Lovesensa.

Kupus je pun minerala, vitamina i vlakana i sadrži puno vode i malo kalorija. zbog tohga je kupus vodeća namirnica za gubljenje prekomerne težine.

Mnogi ne vole ukus kuvanog kupusa, ali pečeni slatki kupus je potpuno drugačija kulinarska priča. Kada se ispeče, kupus postaje blago hrskav i dobija slađi ukus. Još kada mu dodate kombinaciju začina i sastojaka koje ćemo predložiti, dobićete savršen prilog ili glavno jelo.

Kupus iz rerne može da se jede kao prilog uz pohovani sir, ribu, pečenu soju, kao salatu ili predjelo.

Začinjen kupus iz rerne

Sastojci:

  • 1 svež kupus srednje veličine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
11 razloga da jedete kupus svaki dan: ovo povrće je neverovatan lek iz prirode11 razloga da jedete kupus svaki dan: ovo povrće je neverovatan lek iz prirodeAlergijske reakcije na koži možete da ublažite tako što na zahvaćeno mesto nanesete list kiselog kupusa!

Sastojci za preliv:

  • 4 kašike neslanog butera
  • 1 kašika belog luka u prahu (oko 4 čena)
  • 1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. Očistiti kupus i iseći ga na osam delova (prvo na polovinu, zatim na četvrtinu, pa prepoloviti svaku četvrtinu). Isečene kriške kupusa premazati sa obe strane maslinovim uljem, pa posloliti i posuti crnim mlevenim biberom. Staviti kriške kupusa u pleh prekriven papirom ili folijom za pečenje. Peći jednu stranu kupusa oko 20 minuta, a zatim okrenite i vratite u rernu pa pecite drugu stranu oko 20 minuta. Kupus je pečen kada blago porumeni.

Stavite buter u šerpu za kuvanje i istopite ga na srednjoj temperaturi. zatim dodajte beli luk i mešajte dok smesa ne dobije zlatkastu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte limunov sok i alevu papriku. Promešajte preliv i nanesite ga preko kupusa (sa obe strane kriške) pre serviranja. Prijatno!

Kako da napravite korejski kiseli kupus: kimči, moćni probiotikKako da napravite korejski kiseli kupus: kimči, moćni probiotikPrava moć kimčija (kimchi) krije se u procesu fermentacije, a možete ga lako napraviti i kod kuće.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.