Ovakav hleb još niste probali, a ukus je odličan: recept za paleo hleb od indijskih oraščića

Paleo hleb pun je proteina i zdravih masti, a evo kako da ga ispečete i poslužite!

Ovaj jednostavni hleb blogerke Alise Bunjevac dobija se mešanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane letnje namaze.

Sastojci:

  • 400 g indijskih oraščića
  • 8 svežih jaja
  • ½ kašičice sode bikarbone 
  • kašičica soli
  • 4 kašike kokosovog brašna
  • oko 50 ml vode
Recept za hleb sa koprivom: ukusno pecivo od heljdinog i ovsenog brašna (VEGANSKI RECEPT)Recept za hleb sa koprivom: ukusno pecivo od heljdinog i ovsenog brašna (VEGANSKI RECEPT)Lekovitu i pristupačnu korpivu dodajte u testo od heljdinog i ovsenog brašna - ukus ovog zdravog hleba će vas oduševiti!

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u blender. Pomešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule. Dodajte vodu ako je potrebno. Kalup za pečenje hleba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C. Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.

Proverite čačkalicom da li se hleb ispekao - mora da bude suva kad je izvadite iz sredine hleba. Kada je hleb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite. Neka se potpuno ohladi pre sečenja. Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama.

Ovaj hleb se lako seče, pa ga možete celog iseći i zalediti porcije. Pre konzumiranja, ostavite ga da se odledi u frižideru. Odlično se slaže sa namazima od povrća.

Izvor: Zdrava krava

Alisa Bunjevac

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.