Ovaj napitak čisti organe od teških metala i hemikalija: recept za detoks bombu koja izbacuje sve toksine iz jetre

Protiv toksina, emikalija i pesticida - očistite celo telo jednim napitkom! Evo recepta...

Jetra je organ koji obavlja važne funkcije u organizmu, poput skladštenja vitamina, minerala i glikogena, uklanja toksine iz krvotoka, redukuje varenje masti, reguliše hormone i balansira proteine, masti i šećer u krvi, piše Lovesensa.

Zdravlje jetre je najčešće ugroženo konzumacijom alkohola, ali i neadekvatnom ishranom, poput prerađene hrane (hidrogenisana ulja i rafinisan šećer) ili korišćenje određenih medikamenata.

Simptomi koji ukazuju na poremećaj jetre su: nadutost i gasovi, gorušica i kiselina, anksioznost, naglo gubljenje težine, bolovi i pojačano znojenje.

Smanjuju rizik od karcinoma i čuvaju zdravlje srca: evo koja hrana sadrži lekovite polifenoleSmanjuju rizik od karcinoma i čuvaju zdravlje srca: evo koja hrana sadrži lekovite polifenoleAko želite da živite dugo i budete apsolutno zdravi, onda u organizam svakodnevno morate unositi polifenole!

Kako biste sačuvali zdravlje jetre neophodno je redovno detoksikovati ceo organizam. Toksini koji se gomilaju u organima remete njihovo funkcionisanje i mogu izazvati hronična oboljenja. Zato je važno da redovno čistimo jetru određenim promenama u ishrani i korišćenjem zdravih prirodnih namirnica organskog porekla.

Mnogi stručnjaci preporučuju sledeću kombinaciju namirnica za čišćenje jetre od otrova: orasi, peršun, limun , kurkuma spanać i cimet.

Napravite zdrav napitak (smuti) i pijte ga nekoliko dana na prazan želudac ujutru. Stavite u blender nekoliko jezgra oraha, pola veze peršuna, sok od jednog limuna, pola kašičice kurkume, par listova spanaća i pola kašičice cimeta. Sve sastojke zajedno miksujte i dobićete pravu detoks "bombu".

Orasi sadrže arginin koji iz jetre izbacuje nagomilani amonijak.

Peršun je bogat vitaminima, mineralima, antioksidantima, enzimima i hlorofilom.

Limun - vitamin C je uspešan u borbi protiv toksičnih materija.

Kurkuma ima odlično protivupalno i antioksidativno dejstvo.

Spanać je bogat hlorofilom i pomaže u izbacivanju teških metala, hemikalija i pesticida iz organizma.

Cimet - pozitivno utiče na cirkulaciju krvi i daje napitku predivnu aromu.

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.