Ova namirnica smanjuje rizik od raka dojke, a skoro svako je ima u kući: deluje samo ako je jedete u sirovom stanju

Svi imaju ovu namirnicu u kući, a nauka ističe da je odlična u borbi protiv raka dojke!

Iako mnoge dame izbegavaju ovu namirnicu zbog neprijatnog mirisa, konzumiranje luka je vrlo zdravo i naučnici ističu da je odličan u preveniji raznih oboljenja, pa čak i smanjenju rizika za karcionom dojke.

Svakodnevno konzumiranje crnog i belog luka značajno snižava rizik obolevanja od raka dojke kod žena, pokazalo je istraživanje!

Naučnici su analizirali navike u ishrani kod više od 600 žena u Portoriku, gde je poslednjih decenija znatno porastao broj žena obolelih od ove bolesti.

9 stvari koje ugrožavaju zdravlje JAJNIKA i HORMONA: svaka žena treba da bude na oprezu9 stvari koje ugrožavaju zdravlje JAJNIKA i HORMONA: svaka žena treba da bude na oprezuObratite pažnju - ovih 9 stvari ugrožavaju zdravlje jajnika i hormona!

Utvrdili su da one koje jedu više crnog i belog luka imaju čak 67 odsto manji rizik od razvoja raka dojke! Međutim, naučnici ističu da je efekat ovakav samo ako se luk jede neobrađen, sirov.

Stvar je u tome, objašnjavaju oni, što se antioksidanti koji se nalaze u luku, a koji štite od raka, uništavaju obradom ove namirnice.

Studiju su sproveli Univerzitet u Bafalu i Univerzitet u Portoriku.

Neka ranija istraživanja su pokazala da konzumiranje svežeg belog i crnog luka snižava rizik od raka pluća, prostate i creva. Međutim, do sada nije bilo poznato kako utiče na rizik obolevanja od raka dojke.

Da bi saznali više o tome, naučnici su analizirali žene koje su učestvovale u stidiji o raku dojke u Portoriku između 2008. i 2014. godine. Od ukupnog broja učesnica, njih 314 imale su tu bolest, dok 346 njih nikada nije imalo maligne tumore.

10 načina da sačuvate mentalno zdravlje uprkos životnim izazovima10 načina da sačuvate mentalno zdravlje uprkos životnim izazovimaSvakodnevno smo izloženi stresnim situacijama i životnim izazovima, ali najvažnije je pronaći u sebi mir i sačuvati mentalno…

Sve žene, starosti od 30 do 79 godine popunjavale su upitnike o ishrani, između ostalog i o konzumaciji crnog i belog luka.

Rezultati su pokazali trend snižavanja rizika od raka dojke kod žena koje svakodnevno jedu luk.

Naučnici objašnjavajući da određen komponente luka potiskuju mutantski protein koji uzrokuje rak dojke.

Na kraju, naučnici ipak ističu da je ova studija mala, te da je nemoguće utvrditi koliko tačno luka treba jesti svakog dana, ali i "da je potrebno još istraživanja pre nego što izvučemo bilo kakve zaključke".

Izvor: Mondo

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.