Ova hrana usporava vaš metabolizam: evo šta treba da izbacite iz jelovnika već danas

Namirnice koje su često glavni sastojak naših omiljenih jela mogu usporiti naš metabolizam i uzrokovati višak kilograma! Kako bi vaše telo bilo zdravo potrudite se da već danas izbacite ove namirnice iz jelovnika...

Zdravlja mogu da nas koštaju ne samo kalorije koje gomilamo na tanjiru, već i vrsta namirnica koje dominiraju na našem jelovniku, piše Lepa & Srećna.

Nije isto da li pojedete zeleno povrće i kroz njega unesete u organizam 100 kalorija ili ako te iste kalorije "popijete" kroz neki gazirani napitak pun šećera i veštačke arome.

Zašto treba da pojedete jednu ljutu papričicu mesečno...

Koje namirnice treba da zauvek izbacite iz frižidera, jer vam mogu oštetiti metabolizam čim ih pojedete?

GAZIRANA SLATKA PIĆA

Ne samo što su slatka, već su zaslađena najgorim mogućim zaslađivačem za naše zdravlje - fruktoznim sirupom! Ova supstanca nalazi se često i u brzoj hrani, a dovodi do takozvanog metaboličkog sindroma!

MARGARIN

Trans masti su skoro izbačene sa svih tržišta, ali se i danas mogu naći u margarinu i raznim industrijskim pecivima. Trans masti mogu dovesti do poremećaja u lučenju insulina i tako usporiti metabolizam i doprineti gomilanju masnih naslaga, naročito u predelu stomaka.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.