Osvešćena hrana, osvešćen život

Kao što zahvaljujući dobroj hrani postižemo dobro zdravlje, tako i dobre misli dovode do srećnijeg i produktivnijeg života.

Svi jezici su potekli od Jednog. Jezik je u službi vaspitanja uma!

Ruska reč PITANIJE u srpskom jeziku znači HRANA.

Možemo da vidimo da se reči sa istim korenom PITA koriste i u našem jeziku za hranu za PITU (npr. pita od jabuka), kao i za glagol PITI npr. vodu. Reč PITA koristi se da označi hranu i u ruskom i u srpskom. Hrana - ono što unosimo u sebe. Hrana - ishranjuje, održava u životu, daje energiju.

Dakle, ako u srpskom jeziku prepoznamo reč PITANIJE u funkciji da se zapitamo, upitamo nešto, a sa ovim saznanjem da to ustvari znači HRANA, ISHRANA, HRANJENJE, dolazimo lako do zaključka da su naša PITANJA naša HRANA!

Nameće se pitanje - kojom hranom se hraniš, kojim pitanjima hraniš svoju um, dušu, telo, emocije? Hrana koju daješ sebi, pitanja koja postavljaš, daju određene rezultate u tvom životu, i te rezultate prepoznajemo kao „dobre" i „loše", kao zadovoljavajuće i one koji to nisu, i tako redom...

Hajde da se ZAPITAMO - koja pitanja sebi postavljamo, šta postavljamo na svoj sto od hrane, čime hranimo - pitamo svoje biće? Ono smo što jedemo - ono smo što se pitamo!!!

Ako pitamo - Zašto sam ja baksuz? Um Univerz-Um precizno odgovara i uvodi te u situacije da bi ti dobio odgovore zašto si baksuz. Univerz-Um ne prepoznaje da li je biti „baksuz" za tebe dobro ili loše, da li je životno podržavajuće ili ne - Um te dovodi u situaciju da ti obezbedi odgovor na pitanje koje si postavio - da te nahrani onim za čime žudiš.

Postavi odlično pitanje - dobijaš odličan odgovor! Jedi odličnu hranu - dobijaš odlično zdravlje! Kojim pitanjima se hraniš? Zašto sam ja srećna? Kako može bolje od ovoga? Zašto sam ja uspešna? Zašto sam ja voljena? I tako redom... razumete šablon!
Osvestite svoja pitanja - osvestite svoju hranu! Dobićete izvrstan i srećan život na svim nivoima!

Uskoro najavljujemo radionice sa temom osvešćenog svakodnevnog govora u službi ličnog i duhovnog razvoja, i u službi izgradnje srećnijeg i produktivnijeg života! Pratite nas na sajtu www.zdravijiizbor.info.

Margareta Radomirović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.