Obrok koji čisti creva i podstiče mršavljenje: savršena salata za detoks organizma

Salata puna vitamina i minerala - sastojci u ovom obroku predstavlaju prevenciju za mnoga oboljenja!

Ovaj obrok čisti masti u crevima i na taj način smanjuje težinu, a takođe reguliše kiselinu u želucu!

Sastojci:

  • Kupus
  • Repa
  • Šargarepa
  • Sok od limuna
  • Maslinovo ulje
Pomaže u menopauzi i čuva zdravlje materice: ova biljka je najbolji ženski lekPomaže u menopauzi i čuva zdravlje materice: ova biljka je najbolji ženski lekNakon doba Hipokrata, kada se koristila za ublažavanje ženskih tegoba, konopljika je pala u zaborav, ali danas se vezuje za…

Priprema:

Izendajte kupus, repu i šargarepu u razmeri 3:1:1. Na to dodajte začinsko bilje po svom ukusu (peršun, celer…). Izmešajte povrće kako bi se oslobodio sok. Zatim dodati malo soka od limuna.

a kraju dodajte maslinovog ulja ili nekog drugog biljnog ulja po vašem izboru. Salatu nemojte soliti. To je to! Vaš obrok je spreman, jedite ovu salatu za večeru tri dana i vidjet ćete prve rezultate koji će vas oduševiti.

Ovo su zdravstvene prednosti kupusa.

1. Prevencija malignih oboljenja

Kupus sadrži materiju glikozid sinigrin, za koji se pokazalo, u različitim istraživanjima da pomaže kod karcionoma prostate, debelog creva i raka mokraćne bešike. Da biste dobili što više zdravih tvari iz kupusa jedite ga sirovog ili blago kuvanog.

2. Nivo holesterola

Kupus je odličan izvor vlakana, koja su povezana sa nižim nivoima holesterola. Kada konzumirate kupus, on "radi" sa žučnim kiselinama u probavnom procesu u uklanjanju holesterola iz krvi.

3. Oslobađanje od slobodnih radikala

Antioksidansi u kupusu pomoći će vam da se oslobodite od slobodnih radikala u telu. Slobodni radikali mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme kao što su bolesti srca, tako da konzumiranje kupusa bogatog antioksidansima smanjuje rizik od tih pojava.

Kupus takođe sadrži i neka antiupalna svojstva. Konzumiranje kupusa na redovnoj bazi može smanjiti upalu u telu, koja pomaže u smanjenju hroničnih upalnih bolesti poput artritisa i bolesti srca.

4. Probavno zdravlje

Vlakana u kupusu su odlična za probavu, a postoje i mnoge druge hranjive tvari u kupusu koje podržavaju zdravlje želuca i creva. Kupus takođe pomaže u održavanju zdravog nivoa bakterija u crevima smanjujući rast loših bakterija i rast dobrih bakterija.

5. Imunološki sistem

Mnogi ljudi se čude kada saznaju da kupus zapravo ima više vitamina C od mnogih agruma. Kada ste uneli u organizam dovoljnu količinu vitamina C, imunitete jača i telo se može delotvornije boriti protiv bolesti i infekcija. Takođe, ubrzava oporavak oštećenog tkiva i rana.

6. Zdravlje nervnog sistema

Kupus sadrži jod, a dovoljan unos joda je povezan sa zdravim radom nervnog sistema i mozga. Jedno istraživanje pokazalo je da crveni kupus smanjuje nakupljanje plaka u mozgu koji dovodi do Alchajmerove bolesti.

Izvor: Dnevno/Espreso

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.