Nutricionisti tvrde: evo šta će se desiti ako jedemo jedno jaje dnevno

Jedno jaje sadrži skoro 22 odsto preporučenog dnevnog unosa selena, nutrijenta koji obezbeđuje jak imunitet i reguliše hormone štitne žlezde.

Većina ljudi jaja vidi kao najlakši, najjeftiniji i najbolji doručak kojim će započeti dan. I to uopšte nije loše, jer su jaja jedna od najboljih namirnica kada je u pitanju unos proteina, koji će vam obezbediti energiju, a na duge staze i dobro zdravlje, prenosi Stil.

Ali, da li ste znali da će vam se, kada pojedete samo jedno jaje, dogoditi ovih 7 sjajnih stvari?

1. Jedno jaje sadrži skoro 22 odsto preporučenog dnevnog unosa selena, nutrijenta koji obezbeđuje jak imunitet i reguliše hormone štitne žlezde. Zato su jaja naročito dobra za decu i adolescente, jer ukoliko ne unose dovoljno selena, postoji rizik da se razvije Kušingov sindrom, bolest koja utiče na srce, kosti i zglobove.

Koje jaje je organsko: žumanca pod lupom nutricioniste...

2. Uz jaja u svakodnevnoj ishrani, ne morate da brinete za holesterol, jer ova namirnica pravi odličan balans između dobrog i lošeg holesterola. Loš holesterol zakrčuje arterije, što izaziva srčana oboljenja, a uz ovu namirnicu će se i taj rizik dodatno smanjiti.

3. U jednom jajetu nalazi se 15 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina B2, poznatijeg i kao riboflavin, koji hranu pretvara u energiju, pa ćete imati mnogo više snage tokom celog dana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.