Novi recept za punjene tikvice: pančeta, beli luk i začini - bogat i brz ručak koji osvaja ukusom (RECEPT)

Pečene punjene tikvice, sasvim drugačiji recept - odlično začinjene i bogate ukusom!

Tikvice su jednostavna, a tako maštovita namirnica. Moete ih kombinovati sa raznim drugim sastojcima, a naročito će biti ukusne ako joj dodate proverene začine, napunite ih sirom ili mesom ili napravite neodoljivu musaku do tikvica.

Ovo je sasvim drugačiji recept za punjene tikvice koji do sada verovatno niste isprobali.

Pišite nam u komentarima kako vam se dopada.

Najbolje pečene tikvice iz rerne: spremne za samo 15 minuta (RECEPT)Najbolje pečene tikvice iz rerne: spremne za samo 15 minuta (RECEPT)Evo recepta za provereno najbolje pečene tikvice!

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 50 g pančete
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • struk peršina
  • struk bosiljka
  • struk majorana
  • iglice ruzmarina
  • prstohvat soli, bibera
  • šaka prezli
Sirovo i ukusno: recept za tikvice punjene pestomSirovo i ukusno: recept za tikvice punjene pestomPesto od spanaća i bosiljka odličan je za punjenje mladih tikvica!

Priprema:

Tikvice izrezati uzdužno, izvaditi sredinu i naseckati je na kockice. Isecite pančetu, propržite je na maslinovom ulju dok se ne zažuti, dodati sredinu od tikvica i dva čena usitnjenog belog luka. Pržiti još 2-3 minuta. U posebnoj posudi pomešajte iseckani peršin, bosiljak i majoran, te nekoliko iglica ruzmarina, prstohvat soli, bibera i prezle i sadržaj koji ste pržili na tiganju. Tom smesom napuniti tikvice, poslagati ih u pleh na malo ulja i 40-ak minuta peći na 180 stepeni Celzijusa. Poslužiti hladno.

Izvor: Sensa.hr

Fotografija: Kristina Lenard

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.