Nikad je ovako niste jeli, a oduševićete se: pečena slana bundeva (RECEPT)

Jesenji plod koji je magičan izvor hranljivih materija - bundeva, može se spremati na najrazličitije načine, samo je potrebno da se prepustite mašti!

Bundeva koja donosi zlatnobronzane tonove svakoj jeseni, obiluje vitaminom A i betakarotenom koji su izuzetno važni za očuvanje zdravlja očiju. Hranljivost bundeve i jaka antioksidantna svojstva čine je bitnom za kompletno balansiranje organizma, uključujući i očuvanje nervnog sistema.

Smanjuju rizik od bolesti: 5 razloga da ove jeseni jedete kruškeSmanjuju rizik od bolesti: 5 razloga da ove jeseni jedete kruškePostoje brojni razlozi zbog kojih nikako ne bi trebalo da zanemarujete kruške. U nastavku donosimo samo neke od njih!

Ova sočna zeljasta biljka bila je gajena još u starim kulturama na području Perua i Meksika, a od 16. veka počinje da se gaji i u Evropi. Mogućnosti pripreme i upotrebe bundeve su širokog raspona, mada je najsočnija kada se ispeče u rerni. Uz dodatak odgovarajućih začina možete dobiti zimski slatkiš ili zdrav slani obrok.

Domaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoletiDomaći integralni kolač sa jabukama i orasima: recept za mirišljavu i ukusnu poslasticu koju ćete brzo zavoletiIntergralni kolač sa jabukama koji će nas mirisom podsetiti na poslastice koje su pripremale naše bake - evo zašto će ovo postati…

Dovoljno je da pripremljenu i isečenu bundevu stavite na pek papir i pečete na 180°C oko 45 minuta (vreme pečenja zavisiće od debljine bundeve), a nakon toga prepustite se mašti. Ukoliko želite da se zasladite, pečenu bundevu prelijte medom i cimetom, dok je za slanu varijantu potrebno malo maslinovog ulja, seckanog belog luka i začina po izboru.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.