Napravite ukusan smuti od šumskog voća: eliksir za zdravlje i lepotu

Bobičasto voće ima brojne koristi za organizam, a ukus će dodatno doći do izražaja u smutiju, uz dodatak banane.

Brz i jednostavan smuti biće pravi izbor za doručak ili desert, naročito ukoliko mu dodate banane. Šumsko voće smutiju će dodati posebnu teksturu i pojačati ukus.

Sastojci:

  • 1 banana
  • 4 kašike šumskog voća – kupina, malina ili borovnica
  • 150 ml ekosoka od brusnica
NAPRAVITE ŠVARCVALD TORTU BEZ JAJA I MLEKA: recept za ukusnu poslasticu sa višnjamaNAPRAVITE ŠVARCVALD TORTU BEZ JAJA I MLEKA: recept za ukusnu poslasticu sa višnjamaŠvarcvald torta u sasvim drugačijem izdanju - veganska poslastica čiji ukus se ne zaboravlja...

postupak:

Stavite u mikser/šejker i sve izmiksirajte.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos5

Doručak u čaši koji je osvojio svet: recept za ukusan smuti sa ovsenim pahuljicama 

 

Predstavljamo vam jedan od najboljih obroka koje možete da pojedete ujutru, piše Stil.

Nije u pitanju običan smuti, već recept baš prilagođen prvom obroku u danu, koji će vas držati sitim sve do ručka, a usput i zadovoljiti sve receptore ukusa, čak i kod najvećih gurmana!

Sastojci su veoma zdravi, a njihova kombinacija daje činiju punu vlakana, antioksidanasa i energije, pa su ljudi u svetu počeli masovno da koriste ovaj doručak.

Sastojci:

  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 crvena jabuka (oljuštena i isečena na kocke)
  • 1 banana
  • četvrtina kašičice cimeta
  • četvrtina kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 150 ml mleka
Kad je vreme za doručak, ručak i večeru: kako da najbolje tempirate obroke za idealnu težinuKad je vreme za doručak, ručak i večeru: kako da najbolje tempirate obroke za idealnu težinuTajna dobrog izgleda i odličnog zdravlja nije samo u tome šta jedete već i kada jedete. Saznajte kojevreme je idealno za koji…

Priprema:

Pahuljice i voće sipajte u blender i miksujte dok se sve ne pretvori u sitne komadiće. Zatim dodajte začine i mleko, pa ponovo blendujte dok ne dobijete glatku smesu. Ako tokom pripreme u blenderu smuti postane topao, pre konzumiranja ga ohladite nekoliko minuta u frižideru.

Popijte i uživajte u fenomenalnom ukusu!

Izvor: Stil

Dr Lejla Kažinić Kreho

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.